Jolbert van Dijk en Frank Waard winnen nipt nationale titel

Het is ontzettend spannend bij de F18 zeilers, continu wordt er gewisseld van positie. Jolbert van Dijk en Frank Waard winnen op 1 punt van de Belgen Patrick Damesmaeker en Gilles Tas.

“We wisten dat we in de top 3 moesten zitten, maar hadden geen idee op welke plaats”, zegt een enthousiaste Jolbert, terwijl hij de felicitaties ontvangt. “We hebben een topweekend gehad, nu zeker met dit resultaat. Het was wel heel moeilijk buiten, veel vlagen en een aflandige wind. Omdat de competitie zo sterk is, is het tijdens het varen moeilijk bij te houden wat de stand is. Iedereen heeft heel wisselend gevaren.”

Waard: “De laatste wedstrijd was nog even spannend. Wij waren de enige die naar de andere kant van de baan gingen, zagen hier wind en besloten erheen te gaan. Bij de bovenboei lagen we nog 10, uiteindelijk wonnen we die race. We wisten dat we met die keuze alles konden winnen, of juist verliezen.”

“Het was echt een loterij vandaag”, reageert Gilles Tas. “Jolbert en Frank kozen als enige de andere kant van de baan, daar hebben zij gewoon op gewonnen. Maar wij zijn tevreden over onze wedstrijden, het was een goed weekend varen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *