Inschrijving Delta Lloyd Open Dutch Championship open!

Het Delta Lloyd Open Dutch Championship (DL ODC) vindt dit jaar plaats van 16 tot en met 18 september 2016 in Medemblik. In maar liefst 17 klassen wordt er gestreden om de titels. Strijd jij ook mee, inschrijven kan vanaf nu!

De inschrijving voor alle klassen is open gegaan op de website. Dankzij een samenwerking met Sailing.today kunnen we alle inschrijvingen online beheren en kunnen deelnemers direct online betalen. Uitzondering hierop zijn de matchracers, zij kunnen zich via deze link inschrijven. Dit jaar is er voor het eerst een Matchrace baan in het wedstrijdveld. De DMTRA organiseert gelijktijdig met het DL ODC haar Dutch Match Racing Championship. Reden voor beide organisaties om de krachten te bundelen en er één groot evenement van te maken. Dit resulteert in totaal zes wedstrijdbanen waarvan één baan volledig gereserveerd is voor de DMTRA.

Sociaal programma
Naast de vele wedstrijden op het water, en de organisatie hiervan door Hollandia, is de organisatie in samenwerking met de klassenorganisaties een compleet sociaal programma op te zetten voor op de wal. Dit programma wordt in de komende weken verder vormgegeven en gepubliceerd op de website. Uiteraard wijken we niet af van de standaard elementen met op vrijdagmiddag een borrel en zaterdagavond een sailors dinner.

Tijdens dit traditioneel derde weekend van september wordt een Nederlands Kampioenschap gevaren in de klassen: Finn, Finn Master, Laser Standard, Laser Radial (man en vrouw), Yngling, RS500, 29er, Contender, O-Jol en F18. Het Klasse Kampioenschap wordt gevaren in de RS800, 49er, 49erFX (open), SB20, Moth en RS:X (8.5 en 9.5). Tenslotte wordt er nog een Klasse evenement gevaren in de Laser 4.7.

Over het Delta Lloyd Open Dutch Championship
De Delta Lloyd Open Dutch Championships zijn in 2002 opgericht om de vele verschillende Nederlandse Kampioenschappen in de Olympische klassen te bundelen. Het is een initiatief van het Watersportverbond en de laatste jaren wordt het georganiseerd in samenwerking met TIG Sports. Door de NK’s te bundelen in het derde weekend van september ziet het Watersportverbond direct de kans om het Nederlandse zeilen zowel nationaal als internationaal te promoten, hier is het International Sailing Center in Medemblik de ideale locatie voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *